dissabte, 31 de maig del 2008

La casualitat i en Tísner.


El mes d'abril passat no vaig publicar cap article al bloc, i ara que acaba el mes de maig no volia tornar a repetir aquest fet, per tant he pensat en parlar-vos d'una cosa que em va passar la setmana passada.
El divendres passat em vaig arribar a la Biblioteca Vapor Vell de Sants per a consultar el correu electrònic. Cinc minuts desprès de fer la reserva i estar navegant es va apropar un jove amb gorra dels NY yankees (crec que era) i monopatí en mà dient-me, com tot mig indignat i incrèdul, que tenia reservat aquell ordinador. La veritat és que em vaig quedar una mica sorprès perque la reserva me l'havia fet la bibliotecària, però bé, no vaig tenir cap problema en aixecar-me, tornar a demanar que em fessin una altra reserva i esperar una estona.
Per passar els minuts morts em vaig dedicar a passejar per la sala i en un moment donat em vaig aturar, em vaig arrepenjar en un mostrador i davant meu em vaig trobar un llibre on destacava la cara d'en Tísner amb el seu ull dret tapat, i amb un text que deia "Tísner. Ciris trencats. Històries personals i divertides", vaig obrir-lo més per curiositat i per passar aquella estona que no per un interès veritablement real i em vaig trobar amb la grata sorpresa de que aquell llibre estava ple d'anècdotes i situacions rocambolesques que em van començar a fer riure.
Les històries, que anteriorment havien estat difoses durant les col·laboracions d'en Tísner a Catalunya Informació, narren moments des de la seva época com a dibuixant a "L'Esquella de la Torratxa", passant per la Guerra civil i acabant en el seu exili a Mèxic.
Són un munt de fets per arrencar somriures i riures i per a reflexionar que no hi ha res que caigui en sac trencat perque de tot se n'aprén i de tot es pot treure suc.
Us el recomano!!!

Per cert, torno a tenir internet, per tant, ja no em trobaré amb algú a la Biblioteca que em faci aixecar de la cadira perque té una reserva feta...però sí que em sabrà greu que no em trobi amb la mateixa situació, doni una volta i per casualitat em trobi un llibre sorprenent!!!